חשיבות האיתות בנהיגה


 .האיתות - הגדרה בישראל: פעולה בסיסית ופשוטה עד כדי כך שהרבה מאוד נהגים לא מקפידים לעשות אותה ולא מקבלים על כך דו"חות
?אז למה בעצם לאותת
האיתות נועד בשביל לידעה עוברי דרך אחרים במה שאנחנו מתכוונים לעשות על הכביש בזמן נהיגה. חשוב מאוד להקפיד לאותת במהירות גבוהה. האיתות חיוני מאוד במצבים של רכב-קטנוע, כידוע הקטנוע זהו כלי רכב קטן שיכול לעבור במרוחים צרים כגון המרווחים הנוצרים בין המכוניות על הכביש בן אם הן חונות או נוסעות... יכול להוצר מצב בזמן נסיעה שקטנוע עוקף מצד ימין רכב שנוסעה בנתיב ימני (הקטנוע עובר במרווח בין המכונית הנוסעת למכוניות שחונות מצד ימין על הכביש) כאשר לפתע !  - הרכב הנוסע מחליט להכנס לחניה מצד ימין בלי לאותת !!! תארו לעצמכם מה קורה במקרה כזה במהירות של 50 קמ"ש ... או יותר?!?! מקרה זה ומקרים רבים דומים ניתן למנוע באמצעות הקפדה על איתות לפני פנייה, חנייה, או החלפת נתיב.
 האיתות מאפשר לנהגים אחרים להיערך בהתאם למהלך הבא שהינך מתכוון/ת לבצע על הכביש. איתות עוזר להימנע מתאונות שנגרמות עקב "השטח המת" במראות הרכב (כאשר נהג ברכב הקדמי לא יכול לראות במראות הרכב , רכב שנמצא קצת מאחוריו בצידו ימני או השמאלי , כי הרכב האחורי נמצא בזווית שלא משתקפת במראות הרכב הקדמי, מנקודת ראותו של  הנהג ברכב הקדמי). האיתות עוזר לקדם את התנועה במעגלי תנעה - אם רכב שמתקרב למעגל תנועה צריך לפנות ימינה והנהג לא יאותת ימינה לפני כניסתו לכיכר, אזי הרכב שמחכה להכנס למעגל התנועה בכניסה הבאה ימשיך לחכות   -  מצד שני, אם הנהג כן יאותת - אזי הרכב שמחכה להכנס למעגל התנועה יוכל להתחיל לנסוע כי הנהג ידע שהרכב שנכנס למעגל התנועה יפנה ימינה. בכך אפשר לחסוך שעות חיים רבות שמתבזבזות בהמתנה בכיכרות תנועה. נסיעה בטוחה לכולם

ארבעת הדברות בנהיגה


.א. תמיד שמור/י על הנתיב הנסיע בו את/ה נוסע/ת
.ב. תמיד לפני פנייה או החלפת נתיב תאותת/י ותסתכל/י במראות
.ג. תמיד תהיי/ה מודע/ת למה שקורה סביבך על הכביש
.ד. תמיד תהיי/ה מרוכז/ת בנהיגה ולא בדברים אחרים

סעו ברכה, בהצלחה

הנהיגה בקיץ...


חם חם חם..
מה לעשות שבמדינה שלנו חם כל כך! ידוע שהחום מעייף ומערפל את החושים שלנו וגם את חושים של אחרים, בגלל זה הסיכוי שמישהו יפספס משהו בזמן נהיגה ויעשה טעות - גדל..
לכן יש לנסוע בזהירות יתרה בימי הקיץ החמים ולא רק להתחמק ממפגעים ומטעויות של אחרים על הכביש - אלא גם לחפש אותם..
תרעננו את עצמכם מדי פעם עם  שתייה קרה או אפילו שימו את הראש מתחת לברז.. 
אל תשכחו שערנות מונעת אסון - אז שווה להיות ערניים.

סעו ברכה .-/. 

כיצד להאריך את חיי המצבר בקטנוע


כידוע מחירו של מצבר חדש לקטנוע די גבוהה - ובמחיר כזה ניתן לקנות בקלות מצבר חדש לרכב, אשר גדול וחזק יותר ממצבר הקטנוע, ובכלל לא ברור ממה נובע השיוון הזה במחירים... לכן רצוי שהמצבר שלכם יאריך חיים ככל שאפשר.
הנה כמה עצות שיעזרו לכם לשמור על חיי המצבר:
1. קודם כל, כאשר אתם מניעים את הקטנוע - עשו זאת כאשר אורות הקטנוע מכובים כי זה מוריד מעומס על המצבר בזמן ההנעה מה שמאריך את חיי המצבר.
2. הקפידו כל כמה חודשים/ חצי שנה לבדוק ולנקות את חיבורי החשמל של מצבר וזאת על מנת לוודות טעינה תקינה של המצבר.
3. זיכרו שרוב המצברים לקטנוע הינם מצברים שעובדים על חומצה (שלא כמו המצבר ברכב פרטי) לכן לעולם אין למלא במצבר לקטנוע מים מכל סוג שהוא.

סעו ברכה.

סעו ירוק - ותשמרו על הסביבה

כפי שבטח כבר שמתם לב בשנים האחרונות עולה המודעות לשמירה על איכות הסביבה.
אתם בטח שואלים מה כבר אנחנו הרוכבים יכולים לעשות בהקשר הזה...? אז הנה כמה דברים שכן אפשר לעשות:
א. אל תסעו יותר מדי מהר במקומות בהם זה לא נחוץ - למשל 100 מטר לפני רמזור אדום על תאיצו, כי בכל מקרה תצטרכו לבלום... ככה תבזבזו פחות דלק ותפלטו פחות גזים.
ב. באותו הקשר גם תשחכו פחות בלמים ותצטרכו להחליף אותם לעתים רחוקות יותר - ככה יזרק פחות זבל בלמים.
ג. כנ"ל גם לגבי הצמיגים ושאר חלקי הכלי - תסעו ירוק והצמיגים ישחכו פחות... וכו'...
לסיכום אומר שנסיעה ירוקה טובה גם לאיכות הסביבה וגם לכיס שלכם.
אז ככל שיותר אנשים יסעו ירוק כך יהיה טוב יותר לכולם וגם יותר בטוח בכביש.
   
סעו ירוק תגיעו רחוק

תרבות נהיגה בארץ

תרבות הנהיגה בארץ - אז בואו נראה מה יש לנו כאן - בגדול יש הרבה מאוד נהגים אדישים שלא נדבר על נהגות שפשוט לא אין להן מספיק מודעות בנהיגה. כפי שזה נראה, הנהגים בארץ לא נוטים להקפיד על חוקים בסיסיים בנהיגה כגון: איתות לפני פניה או החלפת נתיב, להסתכל במראות, והחשוב ביותר זה פשוט התחשבות בנהגים אחרים על הכביש או יותר נכון הזיקה להתחשב... זאת אומרת, למשל: אם את נוסעת 40 קמ"ש בכביש שמותר ואפשרי לנסוע בו 60 קמ"ש - אבל את בכל זאת נוסעת 40 , ועל-ידי זה את יוצרת מאחורייך הצטברות של מכוניות ומעקבת נהגים אחרים שאולי ממהרים... למה לא לנסוע 60 קמ"ש? - התנהגות כזאת על הכביש זה נקראת "איגואיסטית" וגורמת לנהגים אחרים להתעצבן ולאתים לנסות לעקוף בתנאים מסוכנים.
דוגמא נוספת: בחור בשם "משה" נוסע עם חברה שלו ברכב, וכל מה שקורה ברכב - טוב ויפה עד כדי כך שמשה שוכח שהוא נמצא על הכביש!!! - זאת דוגמא מופשטת אבל בהרבה מקרים בנסיבות שונות הנהגים שוחכים שהם - נוהגים ברכב על כביש ציבורי שיש על הכביש רכבים אחרים, אנשים שחוצים את הכביש - הרכב שלו במשקל של כ 1000 ק"ג שנע במהירות - ואם חס וחלילה המכונית שלו נפגע במישהו או במשהו זה יכול לגרוס לסבל לבן-אדם אחר ואפילו לאבל. וכשתאונה מתרחשת כבר אין דרך חזרה... ואף אחד בשום נסיבות נורמליות לא רשאי להרשות לעצמו להתנהג בחוסר אחריות על הכביש.
סעו בזהירות

יש לך פנצ'ר! מה עושים?

שלום לכולם.
פנצ'ר זה דבר לא נעים אבל לפי הסטטסטיקה זה קורה מדי פעם..
אז קודם כל מומלץ שתמיד תהיה לכם בקטנוע ערכה לתיקון פנצ'רים ואניטיפנצ'ר , כי לא ידוע מתי תפנצ'רו את הגלגל.
האנטיפנצ'ר זהו נוזל שמשפריצים אותו לתוך הגלגל דרך השסתום למילוי אויר, אך זה פטרון פחות אמין ויותר מתאים לתיקון של חורים ממש קטנים. האנטיפנצ'ר פועל כמו דבק ומדביק את החור בצמיג מבפנים. לפי הוראות היצרן מומלץ לא לנסוע עם האנטיפנצ'ר הרבה זמן כי לפי טענתם זהו חומר דליק, למרות שאני אישית נסעתי עם אנטיפנצ'ר בצמיג בערך כחצי שנה, עד שהייתי צריך להחליף את הצמיג עקב שחיקתו. את האנטיפנצ'ר אפשר לקנות כמעט בכל תחנת דלק וחנות חלקי חילוף לרכב.
ערכה לתיקון פנצ'רים בעזרת "תולעים" היא הרבה יותר יעילה ובאמצעותה ניתן לתקן חורים בצמיג בקוטר יותר גדול מאשר חורים שאפשר לתקן באמצעות האנטיפנצ'ר. לכן ערכה עדיפה מבין שתים.

סעו ברכה.

רכיבה בתנאים של רוח חזקה

לעתים יכולה להתנגש בכם רוח צד חזקה עד כדי כך שתעיף אותכם הצידה למרחק של מטר או אפילו יותר - במקרה כזה יש אפשרות לעבד את השליטה על הכלי או לצאת מנתיב הנסיעה שלכם ולכך יכולות להיות השפעות קטלניות ...
לכן כאשר אתם נוסעים בתנאי של רוח חזקה -
1. תמיד תשבו על המושב בצורה יציבה תוך כדי הצמדת הרגליים לרגליות או רצפת הקטנוע וזאת כדי להיעזר במשקלכם על מנת לשמור על יציבות הקטנוע.
2. תמיד תחזיקו את שני הידיים על הקידון על מנת לא לעבד שליטה על הקטנוע/ אופנוע במקרה של רוח פטעומית חזקה.
3. סעו בזהירטת ותהיו ערניים - חפשו מפגעים וסכנות.

סעו ברכה, בהצלחה.