טיפים לניקוי המנוע התחתון ואגן השמן - מבפנים.



שלום לכולם. היום אני יתן מספר טיפים בנושא של ניקוי המנוע מבפנים. למה זה חשוב? - כי ככל שהשמן מנוע נקי יותר כך הוא עושה יותר טוב את עבודתו, בנוסף שמן מנוע מלוכלך מגביר את הבלאי של החלקים במנוע.
 מתי צריך לעשות את זה? מדי פעם - נגיד פעם בחצי שנה או כאשר אתם ממלאים שמן חדש והוא נהיה מהר מאוד מלוכלך (אחרי יום יומיים).
 אז לא משנה אם יש לכם קטנוע של סאן יאנג, קימקו או הונדה הטיפים האלו יעזרו לכם!
 אז השיטה הראשונה היא להוסיף תוסף מיוחד לפני החלפת השמן - המטרה של התוסף היא בעצם לרכז את הלכלוך בתוך השמן מנוע ואז להוציא את הלכלוך ביחד עם השמן.
 השיטה השנייה היא בזמן החלפת השמן, למלא שמן זול יחסית (למשל לקטנוע בעל מנוע של 4 פעימות יתאים שמן 10w 40 חצי סינטטי של סונול - עלות 70 ש״ח) - לנסוע עם השמן כיום אחד שיספוג את הלכלוך ואז להוריד אותו ולמלא במקומו שמן חדש איכותי.
 והשיטה השלישית - בשביל מי שרוצה לעשות ניקוי יסודי - היא לשלב בין שתי השיטות (קודם למלא שמן זול, ולפני שמורידים את השמן להשתמש בתוסף - לא הפוך!)
שימו לב! אל תשתמשו בשמן זול מדי שיכול לעשות יותר נזק מתועלת (כגון שמנים המבוססים על שמנים ממוחזרים).
ותשתמשו אך ורק בשמן שמתאים לשימוש בקטנוע ומתאים לסוג המנוע של הקטנוע שלכם 2 או 4 פעימות.
בהצלחה!

סוגים של שמן מנוע או ההבדל בין שמן מנוע מינרלי לשמן מנוע סינטטי


שמן המנוע הוא הנוזל החשוב ביותר במנוע!
את כל סוגי שמני המנוע ניתן לחלק ל-3 סוגים: שמן מינירלי, שמן סינטטי ושמן חצי סינטטי.

שמן מינרלי זהו שמן שמיוצר על בסיס נפט גולמי. בתנאי קור, שמן מינרלי נהיה צמיג יותר – אשר בהנעה  הראשונית (כאשר המנוע קר) זה גורם לשמן להתפזר בצורה יותר איטית בין החלקים הנעים במנוע, מכך נובע שבזמן שהשמן מתחמם ומגיע לטמפ' העבודה בלאי של החלקים הנ"ל גבוהה.  כאשר המנוע עובד בעומס כבד ומאוד מתחמם שמן המינרלי מעבד את צמיגותו זה קורה לשמנים מנרליים רבים כבר בכ- 115 מעלות צלסיוס. שמנים אלה מתאימים לשימוש במנועים בהם אין שינויים גדולים בעומס העבודה כגון גנרטור ומכסחת דשא.

שמן סינטטי הוא שמן איכותי יותר ובעל תכונות משודרגות, יחסית לשמן מינרלי. הוא מיוצר בתהליך מורכב יותר משמן מינרלי מה שהופך אותו ליקר יותר. השמן הסנטטי עמיד הרבה יותר לחום, לשינויים בטמפרטורה וללחץ הנוצר במנוע כאשר הוא עובד. שמנים סינטטים משמרים את תכונת הסיכוך טוב יותר ולזמן ארוך יותר מאשר שמנים מינרליים בכל טמפרטורה עקב העמידות המשופרת שלהם לחימצון.

שמן חצי סינטטי זהו בעצם שילוב של השמן המינרלי עם השמן הסנטטי. בכך משיגים את היתרונות של שני השמנים – המחיר הזול יחסית של השמן המינרלי ואת התכונות המשודרגות של השמן הסינטטי.

דרגות צמיגות של השמן או מזה 10W 40?


דרגות צמיגות של שמן מנוע קוראים לפי הספרות שרשומות על המיכל בו נמכר השמן.
לדוגמא:s.a.e.10W 40,  s.a.e.20W 50, וכו'.
האותיות S.A.E (Society of Automotive Engineers) פירושן איגוד מהנדסי הרכב של ארצות הברית, והן מעידות שהצמיגות מסומנת לפי הערכים שנקבעו באיגוד זה.
הספרה הימנית מסמנת את צמיגות השמן במצב עבודה (כאשר השמן חם). ככול שהספרה גבוהה יותר - כך השמן שומר על צמיגותו טוב יותר בטמפרטורה גבוהה.
Winter פירושה W האות חורף - אם האות מופיע בסימון, זאת אומרת שהשמן נמצא מתאים לשימוש בתנאי קור חזק (מינוס 18 מעלות צלסיוס). 
הספרה השמאלית או הנמוכה מבין שניהן מסמנת את עמידות השמן לקור ב-0 מעלות צלסיוס ומראה על רמת צמיגות השמן כאשר המנוע קר.
ככול שהספרה השמאלית נמוכה כך השמן עמיד יותר לטמפרטורות נמוכות לדוגמא: שמן עם סימון (ספרה שמאלית) - 10W מתאים לשימוש בטמפרטורה של מינוס 25 מעלות צלסיוס.
שימו לב! בקטנועים לא רצוי להשתמש בשמן שספרתו השמאלית נמוכה מ- 10W.